Jump to content

SES ускорява преструктурирането с консолидация на европейските оператори


Recommended Posts

SES_dishes.jpeg


Като част от текущата си програма за преобразуване на Simplify & Amplify, създадена да се позиционира за бъдещ растеж и да осигури максимална стойност, сателитният оператор SES разкри, че планира да преструктурира своите операции по целия свят, включително консолидирането на част от своите европейски регионални операции.

Програмата беше обявена за първи път през март 2020 г. след разочароваща финансова година, особено за TV бизнеса на компанията. За изминалата година на 31 декември 2019 г., SES отчете групови приходи в размер на 1.984 милиарда евро, намалявайки с 1.3% на годишна база, както беше отчетено, и с 3.8% при постоянни финансови обменни курсове. Компанията призна, че приходите са под очакванията, тъй като пропусна ключов договор в своя теливизионен бизнес, който каза, че продължава да реагира на продължаващото развитие на потреблението на медии с DTH и капацитета на кабелните клиенти, което води до спад от 7,8% в основните приходи.

За тримесечието, приключило на 31 март 2020 г., SES отчете общи приходи от 478,9 милиона евро, в съответствие с предходния период на отчетена база, но с 1,9% в сравнение с края на първото тримесечие на 2019 г. при постоянни текущи размени. Основните приходи са 470,8 млн. Евро, което намаляваст всяка година с 2,2%  а EBITDA от 284,7 милиона евро представлява марж от 59,5%, връщайки се с почти процентни пункта годишно. През първото тримесечие на 2020 г. основните приходи от разпространение на тв-услуги  бяха по-ниски с 8,2% при постоянен валутен курс спрямо предходния период.

Програмата Simplify & Amplify включва поредица от стратегически действия, които операторът се надява най-добре да изпълни заявената си цел и ще види консолидиращите се функции на SES на по-малко места, като същевременно засилват продажбите и дейностите, насочени към клиентите на обслужваните пазари. В резултат SES планира да затвори офисите си в Брюксел, Централен Лондон, остров Ман, Варшава и Цюрих, като преразпределя дейностите по тези места на други офиси в Киев, Стокхолм, Стокли Парк в Лондон и Хага, както и централата си в Люксембург.

В допълнение към консолидирането на глобалнизацията на SES и рационализирането на оперативните функции, се извършва и друго преструктуриране и забавяне, включително премахване на множество отворени позиции. SES стартира доброволна поетапна програма за пенсиониране и се преквалифицира и приспособява вътрешно ресурси към високопоставени бъдещи пазарни възможности и за укрепване на позицията си в сверата, мобилността и други нововъзникващи вертикали. Като цяло тези промени ще засегнат между 10% и 15% от глобалната база на служителите.

"На този бързо развиващ се пазар е важно SES да остане свеж бизнес партньор за нашите клиенти", заяви изпълнителният директор на SES Стив Колар. „Опростяване и усилване“ е трансформационно начинание, което ще оптимизира нашия бизнес, ще стимулира сътрудничеството и ще подобри ефективността. Ние правим тези промени замислено, като гарантираме, че когато е възможно, ние преразпределяме таланта си в рамките на компанията и свеждаме до минимум въздействието върху глобалната ни работна сила, като същевременно увеличаваме способността си да поддържаме и обслужваме глобалната си клиентска база. “

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Thank you for sharing this

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...