Jump to content

NortonLifeLock предупредиха за активни атаки към техните клиенти


Recommended Posts

NortonLifeLock, компанията зад популярните решения за сигурност с марката Norton, алармираха за активна кампания към потребителите на техните продукти. От компанията са регистрирали и няколко успешни атаки, при които вероятно са достигнати и трезорите на мениджърите за пароли. Инцидентите са били осъществени чрез пробване на двойки от потребителски имена и пароли към акаунтите на потребителите на Norton и Norton Password Manager, а не след пробив в мрежите на компанията. За това съобщиха Gen Digital, собственици на NortonLifeLock на сайта на главния прокурор на Вермонт.

„Нашите собствени системи не са компрометирани. Ние сме убедени с висока степен на сигурност, че неоторизирана трета страна знае и е използвала името и паролата за вашия акаунт. Двойката име-парола потенциално може да е известна и на други“, пишат Gen Digital.

Според компанията хакерите, които атакуват акаунтите са закупили от даркуеб пространството в края на миналата година откраднати записи и са осъществили необичаен брой опити за вписване в Norton акаунти на техните потребители. Става дума за техника, позната като credential stuffing attack, при която хакерите използват автоматизирани решения за вписване в сайтовете, изпробвайки готови речници с вече използвани двойки име-парола. Те се надяват, че ще попаднат на потребителски регистрации, при които са използвани подобни двойки многократно. Множество доклади на специалисти по сигурност отчитат, че все още много от интернет потребителите не проявяват достатъчно внимание и се регистрират в различни сайтове, използвайки едни и същи двойки име-парола. Gen Digital са уведомили тези от потребителите, към чиито регистрации са били забелязани необичаен брой неуспешни опити за вписване, като са взети и допълнителни мерки за сигурност, макар че от компанията не уточняват какви. Засегнати от инцидента са 6500 потребители на услугите на компанията, уточняват Gen Digital.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...