Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги,
От няколко дни не бях проверявал линковете на един клиентски сайт, днес правих рутинна проверка и нещо странно ми се появи.
Някой явно се опитва да спами с линк на мой клиент за да му сваля сайта, аз се опитвам да се оправям, и да държа фронта, но днес реших да видя какво става. Нямам наказания или други мерки предприети от гугъл за въпросния сайт, ужким е ок. С добри оценки, сайтчето се оптимизира от малко време, около месец.
Но какво забелязвам днес, изведнъж от някъде в някакъв си сайт lekuva.net се появяват 83 линка nowollow ъм сайта, нещо ме разтресе това, защото тия дни изведнъж взеха да ми падат позиции, изписва ми че са добавени между 1 и 4 март на другите места. По-интересното е че когато си направих линк проверка с други тулчета онлайн ей така само защото ме зачеса ми показа на същия сайт 7780 линка, а на друг 8300 ....о.О Объркан съм. Да се плаша ли от това или не, верно гугъл ги игнорира, nofollow sa но ме притеснява нещи, за пръв път ми се случва такВОЗ чудо... за 10 години.Опитах се да проследя линковете от скрийншота, братко никъде не намерих в сайта линк дори в кода, не знам аз ли съм кьорав, че е 3:41 сутринта не знам...... Проверих самия сайт. Чист е до колкото проверих, няма наказания, има страшно много публикации ИНАЧЕ полезни в самия сайт и продават некви неща с малки банери в статиите им, но са полезни. Иначе Trust Flow 5 %, Cititation Flow 18 %, Moz Rank 5, Domain Autority 24.

Може би излишно се притеснявам, но все пак ми е странно дали въпреки owollow тага, тея извънземни цифри няма да направят беля за нещо ?!
Въпреки че за мое успокоение се сетих, че има и такава статия: https://www.semrush.com/blog/are-nofollow-links-actually-good-for-seo-here-is-proof/

Какво виждам в гугъл конзолата:
Search-Consolec7FFUpwBrNbkpKpIoUZb152050

• 4 weeks later...

Това, че са nofollow не значи, че няма да бъдат индексирани. Даже първо те се индексират. Падането на позициите може да се дължи на поредния google dance, който се случва всеки път, когато се изсипят голямоколичество линкове към даден сайт. След като сайтът е ок - няма нужда да се притесняваш. НО, ако тези линкове не са релевантни и нямат общо със сайта ти - по-добре гледай да се свържеш със сайта и да ги махнат. 

Успех!

• 2 years later...
На 3.04.2018 г. at 22:32, trick написа:

Това, че са nofollow не значи, че няма да бъдат индексирани. Даже първо те се индексират. Падането на позициите може да се дължи на поредния google dance, който се случва всеки път, когато се изсипят голямоколичество линкове към даден сайт. След като сайтът е ок - няма нужда да се притесняваш. НО, ако тези линкове не са релевантни и нямат общо със сайта ти - по-добре гледай да се свържеш със сайта и да ги махнат. 

Успех!

Благодаря.