Jump to content

Актуализации на Firmware и данните на интел


Recommended Posts

През последните няколко дни Intel постигна допълнителен напредък в решаването на експлозиите, известни като "Spectre" и "Meltdown".

-Ние продължаваме да подкрепяме нашите клиенти и  оставаме фокусирани върху това. Тъй като продължаваме...,бих искал да изразя благодарността си към много от нашите партньори, включително Dell, HPE, HPI, Lenovo и Microsoft, за присъединяването към нашия обещание за сигурност.

 Нашият напредък в пускането на актуализации на фърмуера за експлойтите, както и в решаването на въпроса за рестартирането и първоначалните данни от сравнителния анализ, който правим на платформите за центровете за данни.

Актуализации на фърмуера

Сега сме издали актуализации на фърмуера за 90% от процесорите на Intel, въведени през последните пет години, но имаме още работа. Докато актуализациите на фърмуера са ефективни при  излагането на проблемите със сигурността. 
 Клиентите съобщават за по-чести рестартиране на системите за актуализиране на фърмуера.

Като част от това, установихме, че подобно поведение се проявява и при други продукти в някои конфигурации, включително платформите, базирани на Ivy Bridge-, Sandy Bridge-, Skylake- и Kaby Lake. Ние  задълбахме този  проблем с цел разрешаването му и постигаме напредък към идентифициране на основната причина. Успоредно с това, до следващата седмица ще предоставяме бета-микрокод за валидиране.

За тези клиенти, които търсят допълнителни насоки, предоставихме повече информация на този сайт на Центъра за сигурност на Intel.com. Ще продължим да предоставяме редовни актуализации за състоянието.

 

Тестване на ефективността на центъра за данни

На 10 януари предоставихме резултати от първоначалните данни за ефективността на клиентските системи и днес имам първоначални резултати, които да споделим от страна на центъра за данни. Тези резултати се изпълняват по стандартни  показатели и са полезни, но разбираме, че това, което в крайна сметка е от значение за нашите клиенти, е тяхното собствено натоварване. Към днешна дата ние проверихме сървърните платформи, използващи двустепенни системи Intel Xeon® Scalable® (с название Skylake), нашата най-нова сървърна микроархитектура.

Както се очакваше, досегашните ни резултати от тестове показват ефективност, която варира в зависимост от конкретните натоварвания и конфигурации. Най-общо казано, натоварванията, които включват по-голям брой промени в привилегиите на потребителите и ядрото и прекарват значително време в активен режим, ще бъдат по-неблагоприятни.

За да обобщим това, което сме виждали при тестването досега:

Въздействия, вариращи от 0-2% спрямо стандартните мерки в индустриалния сектор с цялостна и плаваща запетая, Linpack, STREAM, Java и енергийна ефективност. Тези показатели представляват няколко общи натоварвания, важни за клиентите на корпоративни и облачни мрежи.
Проучването на онлайн транзакции (OLTP), симулиращо моделиране на взаимодействието на клиент-брокер-борсов посредник на брокерската фирма, показа 4% въздействие. Повече тестове за анализ са в процес и резултатите ще зависят от конфигурацията на системата, настройката на теста и използвания бенчмарк.
Сравнителните показатели за съхранение показаха и редица резултати в зависимост от еталонния показател, тестовата настройка и конфигурацията на системата:
За FlexibleIO, бенчмарк, симулиращ различни видове входно / изходни натоварвания, резултатите зависят от много фактори, включително смесване на четене / писане, размер на блокове, устройства и използване на процесора. Когато проведохме тестове, за да наблегнем на процесора (100% запис), ние видяхме 18% спад в производителността, тъй като нямаше височина на използване на процесора. Когато използвахме модел за четене / писане 70/30, видяхме 2% намаляване на производителността. Когато използването на процесора беше ниско (100% случай на четене), какъвто е случаят с общите ресурси за съхранение, наблюдавахме увеличение на използването на процесора, но нямаше ефект на производителност.
Комплектите за разработване на Performance Development Kit (SPDK), които осигуряват набор от инструменти и библиотеки за писане на приложения за съхранение с висока производителност, мащабируеми и потребителски, бяха измерени в множество тестови конфигурации. Използвайки SPDK iSCSI, видяхме 25% въздействие, докато използвахме само едно ядро. С помощта на SPDK vHost не видяхме никакво въздействие.
Повече подробности за конкретните показатели, платформи и налични резултати са обобщени в таблицата по-долу. В тези области, където виждаме по-големи въздействия, работим усилено с нашите партньори и клиенти, за да открием начини за справяне с това. Например, има и други възможности за смекчаване, които биха могли да доведат до по-малко въздействие. Повече подробности за някои от тези опции можете да намерите в нашата бяла книга и в публикацията на Google относно тяхното решение за сигурност "Retpoline".

Ще продължавам да споделям информация за нашия напредък, включително повече данни за ефективността на други по-стари платформи, в бъдещи актуализации.

Източник: intel.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...