Jump to content

Recommended Posts

След като започна разследване на докладите за нарушаване на кредитни карти на своя уебсайт, OnePlus обяви известни мрачни констатации: До 40 000 клиенти може да са откраднали данните си за кредитни карти. Това включва номера на карти, дати на изтичане на срока и CVV кодове, въведени в oneplus.net.

Индивидуалният нарушител, според OnePlus, е скандален скрипт, който е бил инжектиран в кода на платежната страница и е в състояние да улови некриптирана информация за кредитни карти от прозорците на браузърите на клиентите. Компанията твърди, че експлоатирането е стартирало от пускането на OnePlus 5T през ноември, въпреки че засяга всички продажби, направени чрез уебсайта. Не е ясно дали нападението е стартирано отдалечено или вътрешно.

oneplus-5t-full-100743125-large.jpg

Между другото, нарушението изглежда само е засегнало клиенти, използващи нова кредитна карта на сайта. OnePlus казва, че онези, които са използвали преди това запазена карта или PayPal, не трябва да бъдат повлияни. Компанията затвори своята система за обработка на кредитни карти на 16 януари, след като се появиха доклади за измамни такси, които се появиха на извлеченията на кредитните карти на клиентите. Клиентите все още могат да купуват телефони чрез PayPal.

OnePlus продължава да разследва проблема с помощта на фирма за киберсигурност на трета страна, но не предлага прозорец за това, когато покупката на кредитна карта ще бъде възстановена на уебсайт. Казват че ще подсилят системата си с по-строги мерки за сигурност и ще  пуснат предлагането на безплатен едногодишен абонамент на фирма за мониторинг на кредитите на всички засегнати потребители.

 

Във  OnePlus каза: "Не можем да се извиним достатъчно, за да позволим нещо подобно да се случи. Ние сме  благодарни, че имаме такава бдителна и информирана общност, и ни боли да ви оставим.

Ако сте закупили OnePlus 5T или друг телефон през уеб сайта OnePlus, трябва да се обадите на издателя на кредитната карта, която сте използвали, за да получите заместителна карта с нов номер.

Източник: itnews.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...