Jump to content

SES акцентира на нови сателитни индустрии 5G, възможности за цифрово разделяне на DC5G


Recommended Posts

5G_Asia-satelite.jpg

Докато телекомуникационните и клетъчните оператори планират да насочат 5G услуги от следващо поколение към служители на общинските власти и собственици на бизнес от големи градове, сателитните оператори като SES ще използват DC5G конференцията през следващата седмица като платформа за свързване на около 3 милиарда души на другата страна на дигиталното разделение. Според вицепрезидента на SES Networks за Telco / MNO Data Solutions, Карл Хорн, тези 3 милиарда несвързани потребители и бизнеси се комбинират, за да създадат пазар на стойност 88 милиарда долара, или, петият най-голям MNO в целия свят.

DC5G ще бъде домакин на стотици държавни и федерални правителствени служители, доставчици на безжични услуги, крайни потребители на предприятия и инвеститори за двудневна конференция в понеделник, 4 ноември и вторник, 5 ноември в град Риц-Карлтън Пентагон Сити в Арлингтън , Вашингтон Председателят на DC5G Джефри Хил обясни, че тазгодишната програма е създадена, за да даде на участниците ясни действия, които могат да предприемат за изграждането, приемането и / или активирането на безжични услуги от ново поколение, от които се нуждаят.

„Докато 5G услуги вече са внедрени в близо 50 града по света, все още има известно объркване относно това как функционира като потребителска и обществена услуга“, казва Хил. „Имаме много участници в градската управа, които идват при нас ( DC5G,) за да се запознаят с тези  услуги. Подозирам, че някои от тези служители, които идват от по-малки, по-отдалечени региони, търсят услуги, които не изискват задължително 5G. Мисля, че е интелигентно, че някои от нашите служители ще се справят с дигиталното разделение и ще предоставят по-широко определение за „умните градове“ и цялостна стратегия. "

DC5G има за цел да помогне на участниците да създадат дългосрочни тактически планове за използване на безжична технология от 5G и следващо поколение, като им предоставя „5G план за действие“, структуриран формуляр, който буквално е списък с въпроси: какво точно прави мрежата и имамели нужда от 5G мрежа? Какви са целите? Кои устройства ще работят в тази мрежа? Какво трябва да изградя и кой ще плати за това? Кои правни / регулаторни / проблеми с поверителността трябва да разгледам? Как ще управлявам и защитавам тази мрежа? Кой ще изгради моята мрежа?

„Нашата цел с тази конференция е да отговорим на всички тези въпроси“, каза Хил. „Ако участниците не могат да правят подробни бележки по всеки от тези въпроси, тогава пропуснахме. Така че по отношение на издаването на 5G спрямо дигиталното разделение, въпросът „за какво точно имаме нужда от 5G мрежа?“ Би могъл да даде отговор, че в момента участникът не се нуждае от 5G. По-скоро те се нуждаят от 4G, 4G / LTE услуги днес и 5G за няколко години, в зависимост от растежа на населението и бизнеса. Ето защо ние вградихме в тази програма дигитален компонент / интелигентен град. “

Това каза, че по-голямата част от DC5G се фокусира върху 5G и включва парад от презентации на казуси от фирми, градове и организации, които всъщност използват 5G, включително: Ford Motor Company; град Дъблин, Ирландия; Харвардски университет; Болницата в Брингам; и Министерството на отбраната на САЩ. Заедно със SES, няколко доставчици на услуги и технологии ще детайлизират 5G и следващите поколения безжични приложения, вариращи от автоматизирано шофиране до здрави сградни здравни услуги, включително от Verizon, Sprint, AT&T, Crown Castle, Qualcomm, Nokia, Hitachi и Samsung.

Сателитните оператори няма да бъдат ограничени до границата на 5G и отдалечената свързаност. Почти всички, участващи в 5G услуги, включително регулатори в FCC, признават, че сателитната свързаност трябва да служи като решаваща част от хибридната мрежа, която захранва 5G. „Това е така, защото физическата инфраструктура е твърде скъпа, за да може една компания да изгради самостоятелно“, каза Хил. „Разходите за инсталиране на влакна на километър правят прекомерни за големи откоси в Съединените щати. Като се има предвид, че правителството на САЩ възприема частния сектор, насочен към 5G, и не субсидира големи проекти за изграждане на инфраструктура, доставчиците в по-голямата телекомуникационна индустрия ще трябва да си сътрудничат и да комбинират услуги, за да осъзнаят напълно какво може да направи 5G. За сателитните компании е важно да участват в събития като DC5G, защото те трябва да осъзнаят, че не се борят за предотвратяване на 5G. Те са в битка за захранване на 5G. Има реална възможност сателитът да поеме ръководна роля. "

DC5G 2019 ще включва основни бележки от AT&T вицепрезидент на федералния Hank Hultquist, старши вицепрезидент на Kilroy Realty за устойчивост Сара Неф и президент и изпълнителен директор на Асоциацията за потребителски технологии (CTA) Гари Шапиро, автор на бестселъра на New York Times

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...